Quan parlem de natació per a nadons, ens estem referint a l’adaptació al medi aquàtic en edats primerenques. L’estimulació aquàtica va molt més enllà de l’ensenyament de la natació com a mitjà de desplaçament. Es defineix com una activitat joc-plaer-estímul-experiència-afectivitat.

No és només això, sinó també els diferents beneficis psicomotrius, socials i cognitius que aporta sobre el nadó i que detallem a continuacióGuardar
- Augmenta el coeficient intel·lectual. Està demostrat que els nadons que han fet natació els 2 primers anys de vida desenvolupen una percepció major del mon que els envolta, per tant ja estan aprenent a ser més creatius i observadors. L’aigua estimula la capacitat de joc del nen i aquest fet repercutirà molt positivament en aprenentatges futurs. Una gran quantitat d’estudis han demostrat que l’estimulació prenatal sembla tenir un efecte favorable sobre la intel·ligència i el coeficient intel·lectual (CI).
- Desenvolupament psicomotor. El nadó troba en l’aigua la possibilitat de moure’s amb més llibertat i continuïtat de moviments.
- Ajuda al nadó a relaxar-se. Perquè elimina la tensió nerviosa i l’estrés
- Ajuda al sistema immunològic.
- Millora i enforteix la relació afectiva i cognitiva entre pares i nadó.
- Desenvolupa les habilitats vitals de supervivència.
- Enforteix el sistema cardiorespiratori. La natació enforteix el cor i els pulmons.
- Ajuda al nadó a sentir-se més segur. Des de l’aspecte psicològic, el nen aprèn a conèixer l’aigua. El domini d’aquest medi li va donant seguretat i independència.
- Desenvolupament de l’aparell osteomuscular. Incrementa el rendiment muscular, la mobilitat i rapidesa.
- Ajuda a la mobilitat de la caixa toràcica. La pressió de l’aigua sobre la caixa toràcica ajuda a la potenciació de la musculatura respiratòria, a més a més la humitat existent en  la piscina afavoreix l’eliminació de  mucositats.
- Millora la mobilidad intestinal e incrementa la gana.
- En nens hiperactius ajuda a aconseguir la relaxació i el somni.
- El nen se sent protagonista dels jocs i activitats que estimula i augmenta la creativitat.
- Ajuda a aconseguir un correcte esquema corporal. El factor hidrocinètic de l’aigua provoca una millora de la propiocepció i de la sensibilitat que comportarà una millor coordinació i equilibri.
- En nens amb hipotonia ajuda a millorar el to degut al factor hidrodinàmic que permet una tonificació muscular en el desplaçament a l’aigua.
Les més importants són les següents:

Malalties infeccioses i inflamatòries, malalties cardiovasculars, malalties otorrinolaringològiques, malalties cutànies, infeccions locales o ferides obertes, epilèptics, hidrofobies accentuades